"Östermalmin paloasemalla alkaa tapahtua kummallisia asioita. Tapahtumat saavat alkunsa siitä, kun savusukeltaja Stefan Almgren saa surmansa tulipalossa. Tapahtuma kuitataan onnettomuutena, mutta Almgrenin mukana ollutta virkaveljeä jää vaivaamaan eräs asia...
    Koko ikänsä palomiehen urasta haaveillut, mutta kokeissa reputtanut häränsydäminen mies, Franki Ljungberg, näyttää sekaantuneen tapahtumiin, mutta onko mikään lopulta sitä, miltä näyttää? Ljungbergin tiedetään ainakin olevan pettynyt ja ehkä katkerakin."

Inger Frimanssonilta on suomennettu aiemmin dekkari Hyvää yötä rakkaani. Sen luettuani, jo vuosia takaperin, jäin koukkuun naisen tyyliin kirjoittaa ja tuottaa jännitystä. Frimanssonin teksti vaikuttaa hauraalta ja arvokkaalta. Itse asiassa se tuntuu lukiessa yhdeltä suurelta, pitkältä lauseelta, jonka pisteen haluaa löytää välittömästi. Tällaisia tarinoita on nykyään vaikea löytää.

Häränsydäminen mies -kirjan henkilöt ovat voimakkaasti tuntevia ja väkevästi eläviä. Franki Ljungberg on samaan aikaan lämmin ja luotaan työntävä. Mats Engen puhuttelee kaikessa juroudessaan. Waltraut on jotain uskomattoman omalaatuista. Jessica on tavallinen teini. Henkilöitä tuntuu ajoittain olevan liikaa, mutta kaikilla heillä on arvokas paikkansa kirjan sivuilla.